Reacties

“Een frisse set coachkaarten! Ik heb de kaarten gebruikt bij de start van een intervisiebijeenkomst van coaches. Een mooie manier om aan de hand van een of meer kaarten te laten zien wat er in de afgelopen periode speelde en wat nu actuele thema’s zijn. De kaarten zijn eigentijds en veelzijdig. In een coachgesprek met een leerkracht heb ik de kaarten eveneens gebruikt bij de start van het gesprek. Mooi non-verbaal begin van een gesprek.”
Anita Dekker (www.anitadekkercoaching.nl)
Anita Dekker
Nienke van den Bijgaart-Oreel
“Bij Adiona, landelijk platform voor kindercoaches, kwam ik deze kaartjes tegen. Al snel ontdekte ik de veelzijdigheid ervan. Mooie duidelijke afbeeldingen, veel gevoel zichtbaar op de foto’s en herkenbare plaatjes. Als kindercoach van Twinkelkind (provincie Zeeland) zet ik ze regelmatig in. Fantastische foto’s…. voor de kinderen, maar ook voor de ouders!”
Nienke van den Bijgaart-Oreel (www.twinkelkind.nl)
“Door te observeren en de foto`s in verband te bekijken zie je wat een kind kan, bezig houdt, emotioneel is op dat moment, en waar het interesses in heeft. Jouw foto`s lenen daar goed voor. Ik heb dit al eens eerder gedaan met verstandelijk gehandicapten (ontwikkelingsniveau van twee jaar). Ook daar kon je door observeren en afgestemde vragen veel uithalen. Zelfs `drukke` kinderen kan je dit laten doen. Leeftijd en niveau maakt dan niet uit.”
Mark Helmink (www.kindsbelang.nl)
Mark Helmink
Angela Peeters
“Positief aan het spel vind ik de verschillende thematiek die erin verwerkt lijkt te zijn: maatschappelijke, gezins- en persoonlijke vraagstukken, allen geven een beeld van een kind. Ik denk dat er vele mogelijkheden zijn om het in te zetten; open of dicht, gericht of niet, zelf gebruik ik kaartspelen vaak ten dele en filter de thematiek die ik zelf besproken wil hebben eruit. Ik denk dat het een spel is dat goed gebruikt kan worden binnen bijvoorbeeld het onderwijs om kinderen als groep aan de praat te krijgen m.b.t. thema’s. Kortom, ik vind het een kwalitatief goed product, met leuke toepassingsmogelijkheden!”
Angela Peeters (www.coachvoorkindengezin.nl)
“Ook hier viel het spel goed in de smaak: door de mooie foto’s met uiteenlopende onderwerpen is het spel breed inzetbaar in mijn coachingspraktijk en in de klas. Bovendien is zo’n kaartspel makkelijk mee te nemen. Het zit nu dus in mijn tas als ik ga vervangen!”
Juliëtte Hoogmans (www.buro-leef.nl)
Juliëtte Hoogmans
Ellie-Norden
“Ik heb met mijn dochter Harmke van 13 jaar al veel plezier gehad van het spel. De eerste keer hebben we alle kaarten er uit gehaald en hebben we allebei wel 10 minuten naar de foto’s gekeken. Dat was al heel leuk. De foto’s gaan op die manier leven. Daarna hebben we allebei 3 kaarten eruit gehaald. Harmke heeft een verhaal geschreven bij haar kaarten en ik een gedicht. Die hebben we aan elkaar voor gelezen. Praten en fantaseren gaat makkelijker door middel van inspirerende, heldere foto’s”.
Ellie Norden (www.handenuitdemouwen.com)
“De afbeeldingen zullen jongeren zeker aanspreken. Ik vind het goed dat er zowel heel concrete afbeeldingen bij zitten (gamen, feesten) als afbeeldingen die je vrijer kunt interpreteren (kiemen, bungeejump)”.
Hanneke Middelburg (www.tekstprojecten.nl)
Hanneke-Middelburg
Pauline van Soldt
“Het spel ziet er precies uit zoals zou moeten: met heldere foto’s over uiteenlopende onderwerpen, die kinderen en jongeren aanspreken. Mooi verzorgd ook. Ik werk als KIES-coach veel met associatiekaarten, en ik had inmiddels een heel scala aangeschaft. Maar inderdaad missen die nèt de nuance die kinderen echt aanspreken. De bijpassende spelsuggesties zijn leuk, en ook het idee om op deze website meer suggesties te verzamelen. Ik ga ermee aan de slag!”
Pauline van Soldt (www.hulpbijopvoeden.nu)
“Ik heb het met een aantal kinderen van de Plusklas gespeeld (leeftijd 9-11 jaar). Wat opviel was dat ze heel gretig mee wilden doen. Kennelijk trekken de verpakking en de afbeeldingen aan. We hebben de varianten ‘Wat wil ik – wat wil ik niet’ en ‘Daar ben ik goed in’ gespeeld. De kinderen vonden het leuk om te doen. De kaarten die ze kozen, gaven veel gespreksstof. Het ging o.a. over religie, wat ze later worden willen, over geld en bezit, over liefde en wat belangrijk is in het leven. De kinderen en ik kwamen aan het eind tot de conclusie dat we het een leuk spel vonden.”
Een Plusklasjuf uit de Randstad
Een Plusklasjuf uit de Randstad.
Anjuschka van Lieshout
“Het spel is laagdrempelig en open. Het is breed inzetbaar voor kinderen en jongeren van iedere leeftijd. Als kindercoach kan ik het inzetten om gevoelens, gedachten en verhalen bespreekbaar te maken. Er zijn foto’s die duidelijk een richting aangeven en foto’s die voor meerder doelen inzetbaar zijn. Het is mogelijk om het gehele spel in te zetten maar ook een selectie vooraf maken om een bepaalde problematiek aan te stippen tijdens het coachen is een aanrader.”
Anjuschka van Lieshout (www.kindercoachnoena.nl)
“Het spel Fantastische Foto’s gebruik ik regelmatig bij de trainingen en workshops die ik begeleid. De aansprekende foto’s geven meteen veel openheid en stof tot praten. Het spel werkt goed als kennismakingsspel, maar ook om wat dieper op dingen in te gaan. Het is inmiddels een heel populair spel, dat we regelmatig gebruiken. Een groot voordeel is dat je niets hoeft voor te bereiden. De foto’s spreken voor zich en er zijn veel spelmogelijkheden. Ik ben er erg blij mee en heb het meestal wel mee in de tas!”
Anja Schilder (www.anjaschilder.nl)
Anja Schilder.
Annemieke den Breems
“Als kindercoach gebruik ik vaak spellen om emoties bespreekbaar te maken. Ik zag op Facebook dat ik een leuk spel kon bestellen bij Stepping Stones Coaching: ‘Fantastische Foto’s’. Meteen besteld en al heel snel in huis. Toen ik het de eerste keer gebruikte kwamen er veel emoties bij mijn cliëntje vrij. Ze pakte drie kaartjes met foto’s die haar deden herinneren aan iets wat ze niet leuk vond. Ze maakte haar emoties bespreekbaar. We hadden een fijn gesprek en daarna mocht ze drie kaartjes kiezen die ze erg leuk of mooi vond, dit om even gezellig af te kunnen sluiten. Ik gebruik het spel ‘Fantastische foto’s” nu elke week wel een keer. Dit spel kan voor jong en oud gebruikt worden, dus ook voor ouders. Ik ben er blij mee!”
Annemieke den Breems (www.kindercoach-annemieke.nl)